Vier het voorjaar

Het is 14 februari 2017, Valentijnsdag! De dag van de liefde luidt tegelijkertijd het voorjaar in, want de zon schijnt! De laatste sneeuwresten zullen aan het eind van de dag verdwenen zijn. De voorjaarsvakantie begint volgende week maandag, 20 februari. Alle seinen staan op groen, de lente hangt in de lucht. Vier je het voorjaar met ons mee?

Drink Wijn Dag zaterdag 18 februari 

Officieel is het pas op 20 maart lente, maar de voorjaarsvakantie begint volgende week maandag al. In IJmuiden is genoeg te doen! Wat denk je van een frisse strandwandeling en daarna genieten van de Drink Wijn Dag bij de Kop van de Haven op zaterdag 18 februari? Speciaal voor deze nationale dag heeft dit restaurant een High Fish Arrangement samengesteld. Het arrangement kost €  19,50 per persoon, exclusief dranken.

Lees hier meer over het arrangement van Kop van de Haven.

Publieksdag Forteiland zondag 5 maart 

Iedere eerste zondag van de maand, van maart tot november, kun je onder leiding van gidsen Forteiland bezoeken. De overtocht vanaf de Kop van de Haven duurt ongeveer 10 minuten. Lees hier meer over Forteiland en het boeken van een overtocht. 

 Klik op de afbeelding voor de uitvergroting

Afbeelding van Historisch Forteiland

Forteiland facts and figures

 

Weer aan wal?

Weer aan wal kun je genieten van een speciaal Fortmenu bij Kop van de Haven.

Goede Vrijdag en Pasen, 14 tot en met 16 april

Pasen is bij uitstek een mooie gelegenheid om een lekker, lang weekend aan de kust door te brengen. Een dag aan het strand is altijd een belevenis. Of het nu mooi weer is of niet. Juist als het bijvoorbeeld heel hard waait is de zee ruig en ben je getuige van een prachtig schouwspel van de natuur. Daarna is het extra goed toeven in een van de fijne restaurants die Velsen rijk is. Denk bijvoorbeeld eens aan visrestaurant Gerard van Es in IJmuiden met zijn rijke historie.

Bouw nieuwe zeesluis IJmuiden

Hotel Velsen biedt de bouwers aan de nieuwe zeesluis IJmuiden graag onderdak. Zij kunnen met recht trots zijn dat zij mee mogen werken aan de grootste zeesluis ter wereld, die eind 2019 naar verwachting in het echt te bewonderen is. Nieuwsgierig naar het project? Bekijk hier de video van Rijkswaterstaat over de zeesluis in IJmuiden.

Wil je een betaalbare overnachting boeken in Velsen? Ga naar de rechterbovenhoek en boek!

Vind je dit een leuke blogpost? Delen mag, graag zelfs!

 


Controleer